ʻO ke ake moa he mea hoʻohui a lāʻau lapaʻau paha no nā holoholona

Loaʻa i ka ate moa ka protein, ka momona, ka carbohydrate, ka huaora A, ka huaʻa D, ka phosphorus a me nā mea ʻē aʻe.Nui ka poʻe shovelers e hāʻawi i kā lākou mau puaʻa i ka moa moa.Akā inā ʻoe e ʻimi i nā mea e pili ana i ka ʻai ʻana o nā ʻīlio i ke ake o ka moa, e ʻike ʻoe i ka nui o nā mea hoʻomanaʻo ʻona.ʻOiaʻiʻo, maʻalahi loa ke kumu - ka hoʻohana nui ʻana.

ʻO ka ʻai ʻana i ke ake o ka moa i kekahi manawa he mea maikaʻi ia no ke olakino o kāu ʻīlio, akā inā ʻai wale ʻoe i ke ake moa a ʻai pinepine paha ʻoe i ke ake moa, he lāʻau ia no kāu ʻīlio.

 

He aha nā pilikia o ka ʻai nui ʻana i ke ake moa i nā holoholona?

ʻO ka make ʻana o ka Vitamin A:Ma muli o ka nui o ka huaora A i loko o ke ake o ka moa, inā ʻaʻole hiki ke hoʻokuʻu ʻia i ka manawa, e hoʻoulu ʻia ka lāʻau ʻawaʻawa A, e hōʻeha ai i ka ʻeha, ka ʻōʻopa a me ka nalowale o nā niho a me nā maʻi ʻē aʻe.ʻO ia mau maʻi he kaʻina lohi e paʻakikī pinepine ke ʻike i ka wā mua, a i ka manawa i hana ai lākou i ka pōʻino hiki ʻole.

ʻObesity:No ka nui o ka momona a me ka momona o ka moa moa, ʻo ka nui o ka ikehu i loko o nā ʻīlio a me nā pōpoki e ʻai ana i ke akepaʻa no ka manawa lōʻihi e hoʻoulu ai i ka momona, a ʻo ka momona nui e hoʻonui ai i ka maʻi diabetes, pancreatitis, a me ka maʻi cardiovascular.

ʻili ʻili:Nui nā mea hoʻoulu ulu i ka hānai moa.Hoʻopili ʻia ka hapa nui o kēia mau mea kemika e ke ake.No laila, ʻo ka ʻai ʻana i ke ake o ka moa no ka manawa lōʻihi e hoʻoulu ai i ka maʻi allergies a i ʻole ka hōʻiliʻili ʻana i ka ʻawaʻawa, a hiki ke maʻalahi i nā maʻi ʻili.

Ka nele o ka calcium:No ka mea, he kiʻekiʻe ka phosphorus a me ka calcium haʻahaʻa i loko o ke akepaʻa, a he hopena paʻa ka phosphorus i ka absorption o ka calcium, ʻo ka hoʻohana ʻana i ke akepaʻa lōʻihi e alakaʻi i ka nele o ka calcium i loko o ke kino, e hopena i nā rickets i nā ʻīlio ʻōpio a me nā pōpoki a i ʻole rickets. i nā ʻīlio makua a me nā pōpoki.

Ke koko:Pono ka coagulation o ke kino i ke komo ʻana o ka calcium.Inā ʻai nā ʻīlio a me nā pōpoki i ka ate no ka manawa lōʻihi a nele i ka calcium, e hoʻopau ʻia ka coagulation, a ʻaʻole hiki ke hoʻōki maʻalahi ke kahe koko ʻana a i ʻole ke koko nui.

Nā maʻi ma hope o ka hānau ʻana:ʻO nā ʻīlio a me nā pōpoki e ʻai ana i ke akepaʻa no ka manawa lōʻihi e nalowale ka nui o ka calcium ma muli o ka hānai ʻana ma hope o ka hānau ʻana, a he liʻiliʻi loa kā lākou mālama calcium, no laila ua maʻalahi lākou i ka hypocalcemia, i hōʻike ʻia ma ke ʻano he panting, salivation, convulsions, a me nā lālā ʻoʻoleʻa.

ʻOiai he mau pōʻino like ʻole ka ʻai ʻana i ke akepaʻa no ka manawa lōʻihi, ʻaʻole ia he manaʻo ʻaʻole pono e ʻai ʻia ke ake o ka moa.I kekahi mau hihia, he mea kōkua maikaʻi ke ake moa no nā ʻīlio a me nā pōpoki, no laila, ʻo wai ka ʻīlio a me nā pōpoki e ʻai pono i ke ake moa?

ʻO nā holoholona pili i ke anu a me ka diarrhea:Hiki ke hoʻohana ʻia ke kiʻekiʻe o ka huaora A i loko o ka ate moa e hoʻoikaika i ke kūpaʻa o ke kino.

ʻO nā holoholona me ka ʻai ʻole a i ʻole ka maʻi koʻikoʻi me ka ʻai ʻole:Hiki ke hoʻohana ʻia ka palatability maikaʻi o ke ake moa e hoʻoulu i ka ʻai a hoʻihoʻi mālie i ka hana o ka digestive tract.E mālama pono i ka nui, a i ʻole e ulu ʻoe i kahi maʻamau maikaʻi ʻole o ka lilo ʻana i mea ʻai koho.

Nā holoholona hānai maikaʻi ʻole, ʻokiʻoki a lahilahi paha:ʻO ka nui o ka protein i loko o ke ake moa e hiki ai iā lākou ke hoʻonui i kā lākou meaʻai a hoʻoikaika i ko lākou kino. 

Nui nā meaʻai i ka ate moa, a ʻaʻole maikaʻi i ka ʻai ʻana a i ʻole ka hoʻohana ʻana i nā holoholona i mea hoʻohui i kekahi manawa.Eia nō naʻe, ʻōlelo ʻia nā hoaaloha nona nā pōpoki a me nā ʻīlio i ko lākou ʻohana e hānai maʻamau i nā pōpoki a me nā ʻīlio i meaʻai pipi, a hiki ke hāʻawi i nā pōpoki a me nā ʻīlio i ka moa i kēlā me kēia 1-2 mahina.ʻO ka tonic ate ​​a me ke koko (ʻoi aku ka nui o nā ʻīlio a me nā pōpoki i ka anemia i ka wā ulu).ʻO kēlā me kēia meaʻai like, pono ʻoe e hopu i kahi loina o ka haʻahaʻa, i ʻole e lilo ia i "lāʻau lapaʻau".


Ka manawa hoʻouna: Jul-04-2022